Nyheter

Vi har bruk for nettopp deg
Torsdag, 6 Juni 2024

Bra at du henger med, for du er med andre ord litt nysgjerrig på hva KOKO, som vi kaller oss, egentlig er.

KOKO er et korps som består av ca. 35 musikere. Det er lov å kalle seg musiker, selv om man er amatør. I NM janitsjar i år befestet vi plassen i øvre del av 1. divisjon. Men hvis du tenker at «å, de er sikkert kjempegode alle sammen, det er ikke noe for meg», da skal du ikke bekymre deg.

Vi holder et bra nivå fordi vi jobber godt sammen og lar hvert medlem bidra med det de kan.

Noen har vært med lenge og har spilt lenge. Andre har tatt opp igjen hobbyen etter å ha gjort andre viktige ting i livet, og har oppdaget at det er fullt mulig å komme tilbake på et anstendig nivå selv etter tiår med instrumentet på hylla. Med litt øving da.

Så du, som har spilt i korps tidligere i livet, du som kanskje var ganske god på instrumentet ditt, men som la det på hylla da jobb, familie og andre forpliktelser tok tida di, du som tenker at det er for tungt å ta det opp igjen, og spesielt i et korps som KOKO, ja nettopp du, du skal lese videre.

For vi vet at det finnes mange som deg. Som kanskje tenker at de ikke orker, har tid, er litt engstelig for nivået kanskje, men som med en liten dytt kan finne tilbake til noe de elsket og som de vil elske igjen. Elske og mestre. For det er gøy å få til fine ting sammen med andre.

Vi har plass til deg i KOKO. Vi vil gjerne legge til rette for at du kan prøve deg hos oss. Ingen forventer at du er på topp på instrumentet fra dag én. Du kan ta den tida du trenger og øve deg opp til et nivå du selv er tilfreds med. Så finner vi ut om vi passer sammen.

Så herved er du utfordret. Tenk litt på det, kjenn på det, ta fram instrumentet ditt og spill litt. Kanskje låter det ikke så bra, men ikke bry deg. Erfaringen er at det går overraskende greit å komme tilbake til et godt nivå. Med litt øving da.

Lørdag 15. juni klokka 13 holder vi vår tradisjonelle sommerkonsert på Kolbotn Torg. Benytt anledningen til å stikke innom, hør på oss og ta en prat med oss.

Vi øver hver mandag fra 19 til 22 i flotte lokaler i sal 2 i Kolben kulturhus på Kolbotn.

Fra oppstart i august i år vil vi legge til rette for at nettopp du og sånne som deg kan finne deg til rette hos oss.

Første øvelse etter sommerferien er mandag 19. august kl. 19.

Lurer du på noe, ta kontakt med Øyvind Blegeberg, tlf. 920 88 266
oyvind.blegeberg@ramboll.no

Stardust in Concert
Tirsdag, 3 Oktober 2023

Hilde Louise Asbjørnsen og Kolbotn Konsertorkester inviterer til musikalsk dypdykk i repertoarene til de åtte legendene fra suksess-showet «Stardust»: Bokken Lasson, Mae West, Bessie Smith, Josephine Baker, Marlene Dietrich, Edith Piaf, Billie Holiday og Marilyn Monroe. Forestillingen og boken ble en favoritt både hos anmeldere - og publikum og spilte for utsolgte hus både i Oslo og på landsdekkende turné. Der forestillingen fokuserte på historiene, dykker Asbjørnsen og Kolbotn Konsertorkester nå ned i musikken, og serverer strålende tolkninger av bl.a: Diamonds Are A Girls Beste Friend, Hymne a l’amour, Lili Marlene, I Need A Little Sugar In My Bowl, Neste Dag Stod Hun Like Fornøiet - og andre høydepunkter fra karrierene til the lades in question.

Vi spiller to konserter i Kolben kulturhus, 24. og 25. november, billetter kjøpes på https://www.kolben.no/kolbotn-konsertorkester-stardust-in-consert-n1dlj5/

Solist:

HILDE LOUISE ASBJØRNSEN er en av våre mest allsidige artister; en flere prisvinnende jazzsanger, singer-songwriter, skuespiller, komiker, kabaretartist og forfatter. Hun blir ofte sammenlignet med jazzlegender Edith Piaf og Billie Holiday.

Hun har lang sceneerfaring; Sceneplaten hennes inkluderer Emcee fra Cabaret, Roxie Hart i Chicago , Mrs Adelaide i Guys and Dolls og Ulla i The Producers , sistnevnte som ga henne en 2011 Comedy Award.

Hilde Louise har gitt ut 10 kritikerroste jazzalbum. De inkluderer først og fremst hennes egen musikk, men også covers, både på norsk og engelsk. Akkompagnert av sitt eminente band er hun et absolutt fyrverkeri på scenen.

Hennes egen oppsetning The Lulu Show: Life on the never-never, skrevet og fremført av Hilde Louise selv, gikk i tre år på Oslos teatre og ga Hilde Louise en komediepris for Årets kvinnelige scenekomiker . Lulu Show spilte 24 show på Edinburgh Fringe Festival i 2017 og fikk strålende anmeldelser (se nedenfor).

Sen våren 2019 slipper hun sitt siste album. Følg med!

Hilde Louise opptrer med ulike ensembler: duo, trio, Hilde Louise Quartet og Hilde Louise Orchestra. Hun er en erfaren og ettertraktet programleder og vertinne.

Dirigent:

Jan-Erik Hybertsen er Kolbotn Konsertorkesters faste dirigent. Han er utdannet dirigent fra Norges Musikkhøgskole hvor han i 2010 hadde sin eksamenskonsert med Kringkastingsorkesteret. Videre har han studert på mesterklasser med blant annet Kurt Masur og operadireksjon med Paolo Arrivabeni ved operaen i Liège.Siden 2010 har han regelmessig vært gjestedirigent for flere av landets profesjonelle ensembler som Stavanger Symfoniorkester og Trondheim Symfoniorkester, samt flere korps i Forsvarets Musikk.

Utenfor landets grenser har han arbeidet med Nasjonalfilharmonien i Moldova, Nasjonaloperaen i Romania og Prinsens Musikkorps i Danmark. Han var i 2016 finalist på stillingen som assistentdirigent for Royal Scottish National Orchestra.

Videre har han over flere år vært gjestedirigent for Ålesund Symfoniorkester, Kristiansund Symfoniorkester, Bergen Filharmoniske ungdomsorkester og Norges Ungdomssymfoniorkester. Som dirigent for blåseensembler, og som ivrig ambassadør for blåsebesetning har han jobbet med Musikkforeningen Nidarholm, Christiania Blåseensemble, Stabekk Janitsjarorkester, Drammen Konsertorkester og Kolbotn Konsertorkester.

Kolbotn Konsertorkester: Korpset ble etablert 2. april 1931 under navnet Kolbotn ungdomskorps. Etter mange år som et typisk lokalt amatørkorps fikk korpset et stort kvalitetsløft med oboisten Tom Klausen som dirigent fra 1967 til hans død i 1980. Etter dette har korpset hatt en rekke dyktige dirigenter som har bidratt til at korpset har holdt et høyt nivå i alle disse årene. Fra 1968 har korpset vært i toppsjiktet i Norge.

Korpset skiftet navn til Kolbotn Konsertorkester i 2006, og holder til i Kolben kulturhus hvor øvelsene og de fleste konsertene holdes.

Sesongstart!
Fredag, 18 August 2023

Skal du flytte til det sentrale Østlandet og ser etter et korps å spille med?

Kolbotn Konsertorkester ønsker seg flere musikere i rekkene, og vil veldig gjerne at du tar kontakt hvis du spiller et korpsinstrument. Vi blir ekstra glade hvis du spiller klarinett, horn. obo eller slagverk, men alle er velkomne til oss!

Vi spiller alt fra showmusikk, klassisk og originalskrevet korpsmusikk. Hvert år gjennomfører vi spennende prosjekter med band, kor og solister. Vi deltar også på NM janitsjar hvert år.

Vi starter opp sesongen 21. august, og øver hver mandag i Kolben kulturhus kl 19-22, 15 min med tog fra Oslo S.

Kom gjerne innom på en øvelse, eller send oss en epost til styret@kolbotnkonsertorkester.no. Du finner oss også på Facebook

NM janitsjar
Søndag, 26 Februar 2023

25. mars deltar vi igjen i elitedivisjonen i NM janitsjar.

Vi ledes av vår faste dirigent Jan-Erik Hybertsen, og årets repertoar er følgende: 

Cerebral Vortex - Øyvind Moe
Det Gamle Kvernhuset - Geirr Tveitt
Redline Tango - John Mackey

I oppkjøringen skal vi ha to åpne øvelser der vi tester formen sammen med først Vestre Aker Musikkorps tirsdag 7. mars, og så Bøler og Ila Janitsjar tirsdag 21. mars.

Regionsmesterskapet på Lillestrøm lørdag 19. mars er også en viktig milepæl.

Julenatt
Lørdag, 3 Desember 2022

Kolbotn Konsertorkester ønsker velkommen til Greverud Kirke og en time med vakker julemusikk før julenatten kommer.

Solist - Ida Eid Tunestveit

I år er vi så heldige å ha med oss Ida Eid Tunestveit som solist på vår konsert. Ida Eid Tunestveit er 21 år og går tredje året på Barratt Due musikkinstitutt hvor hun tar timer med Solveig Kringlebotn. Tidligere har hun gått på musikklinja ved Ski videregående skole hvor hun har hatt undervisning med Sigrun Baar og kulturskolen i Ås hvor hun har hatt undervisning av Barbro Grenersen. Ida har sunget på mange scener i og utenfor Norge de siste årene.  Hun har sunget ved Salzburger festspiele i Østerrike to år på rad og også vært med på Occupy Operas samtidsoppsetning ved Den norske opera.

Søk
Driftes av Styreportalen AS