1991-2013

1991-2000

1991 ble innledet med forberedelser til en ny jubileumskonsert. Også denne gangen gikk korpset til bestilling av et nytt norsk verk, en trompetkonsert av Morten Gaathaug. Det var selvsagt lett å plukke solist til denne konserten. Ole Edvard Antonsen hadde vi jobbet med før, så valget var enkelt. Dette var også Oddvar Mikalsens siste store konsert med korpset.
1.Januar 1992 overtok Erlend Tunestveit som ny sjefdirgent. Og perioden frem til i dag er sterkt farget av deltagelse under Norgesmesterskapet i Trondheim, samt våre tradisjonelle show-konserter, barnekonserter og musikkonkurransen "Unge talenter".

I løpet av de årene som har gått siden 1992 har vi arbeidet sammen med en rekke solister, blant annet slagverkeren Beate Brox, Dag Magnus Samuelsen, Elisabeth Bøvold, Marian Aas Hansen, "Elg", Minken Fosheim, Lasse Rossing og Kristin Bjørhei. Vi har også hatt gleden av å spille under Lars Erik Gudims eminente ledelse.

Hvis man ser bort fra perioden da Norgesmesterskapet ikke hadde en Elitedivisjon, oppnådde korpset i 1999 sin hittil beste plassering med 2. plass i 1.divisjon. Korpset avsluttet sesongen 98/99 med å holde en vellykket og meget godt besøkt festkonsert i Jorekstadhallen, Fåberg, der blant annet Guttorm Kittelsens "Concert Piece for Symphonic Band and Percussion" ble framført. Korpset var invitert i forbindelse med et større musikkstevne i Oppland.

21. november 1999 hadde korpset en meget vellykket konsert sammen med Ketil Bjørnstad og Indre Østfold Kammerkor. Bjørnstads "Messe for en såret jord" ble fremført i Sofiemyr kirke og i Askim Gamle Kinoteater. Dirigent var Trond Erikson 

Konsertsesongen 2000 ble innledet 11. mars med nok en konsert i Askim. Dette var "vår" konsert og den tredje i "utlendighet" denne sesongen. Våre gjester var Tønsberg Janitsjarkorps og Askim Storband. Vår neste konsert i utlendighet var i Ås Kinoteater der våre gjester var Sarpsborg Janitsjarkorps og Nittedal og Hakadal Janitsjar. 

NM 2000 ble en variabel opplevelse. Fra det helt store og 96 poeng på Karel Husas "Music for Prague 1968" til nedtur med pliktnummeret (som vanlig). Men 5. plass var tross alt en respektabel plassering.

8. mai hadde korpset gleden av å ha årets "Eupher" Sverre Olsrud som solist. Han fremførte Øyvind Westbys "Concertino" og korpset, som hadde valgt kun norsk musikk til denne konserten, fikk meget god respons hos lokalavisen. 

Høsten 2000 ble innledet med vår tradisjonelle musikk-konkuranse for unge talenter. 28. oktober hadde vi et hjertelig møte med The Brazz Brothers i Kinoteater og bare tre uker senere urframførte vi "Hardingfelekonsert" av Kjell Habbestad med hans datter Ingvild som solist og "Stemmer fra skriften" av Bjørn Norval Hoemsnes under Kirkemusikkfestivalen i Sofiemyr kirke. Rett oppunder jul feiret vi J.S. Bach sammen med musikerfamilien Dingstad. Også denne konserten ble avholdt i Sofiemyr kirke.

2001-2009

Jubileumsåret 2001 ble begivenhetsrikt. Det startet i Trondheim der vi fikk 2. plass i 1. divisjon under NM. 13. mai avholdt vi vår jubileumskonsert i Gamle Logen i Oslo med Ingvild Habbestad og Jan Magne Førde som solister. I juli var det klart for en liten mini-turne på den spanske vestkysten med Valencia som base. I oktober avsluttet korpset innspillingen av en ny plate, samtidig som Jan Magne Førde igjen var på besøk hos oss. I november viet vi en hel kveld til Frode Thingnæs og hans musikk. Multikunstneren var solist, dirigent og komponist denne kvelden.
Fra 2002-2005 skiftet korpset sjefsdirigent oftere enn musikanter skifter korpsskjorter. Leif Arne Tangen Pedersen og Christer Bergby var innom før Kringkastingsorkesterets eminente paukist Rune Andre Halvorsen tok på seg å "bygge" korpset på nytt.
Våren 2006 skiftet vi navn. Kolbotn Ungdomskorps ble til Kolbotn Konsertorkester og ett av høydepunktene det året var jubileumskonserten. Der tok vi i bruk alle de fire salene i det splitter nye Kolben Kulturhus og fremførte Lars Petter Hagens jubileumsverk "Understemmer", samt Dmitri Shostakovich niende symfoni. I 2007 deltok konsertorkesteret for fjerde gang på festivalen i Valencia og fikk en strålende andre plass.
I februar 2007 ble vi introdusert for det lysende dirigenttalentet Trond Korsgård - noe som resulterte i en minneverdig konsert i Oslo Domkirke, der vi blant annet framførte Kjell Mørk Karlsens "Orgelkonsert" for femte gang - siden vi urframførte verket i 1971.
2009 ble den siste perioden med Rune og hans dirigentpinne. Rett før NM fortalte han at det første stykket han dirigerte under et NM var Egil Hovlands "Fanfare og Koral" - og det skulle også bli hans siste - i alle fall for en stund. Selvsagt ble det suksess. Helt til topps i 1. divisjon og han overlot et topp tent elitekorps til sin dirigentarvtager - Sverre Olsrud.
Høsten 2009 begynte med en hyggelig høstkonsert på Kolbotn torg, før vi igjen ga oss i kast med Morten Gaathaugs trompetkonsert. Denne gangen var det nestoren blant norske trompetister Jan Fredrik Christiansen som var solist. De to konsertene - en i Kolben og en på Norges Musikkhøgskole ble musikalsk sett meget vellykket.

2010-2013

2010 ble KoKos første forsøk i elitedivisjonen i NM, med spansk og amerikansk musikk. 9. plassen var grei nok, men vi bestemte oss raskt for å forsøke å beholde elitedivisjonsplassen i en kvalifisering. Stykket i kvalikken var D-tune av Lars-Erik Gudim, et stykke som passet oss som hånd i hanske. Seier i kvalikken og forsatt spill i toppdivisjonen altså.
I 2011 fikk vi litt mer grep på NM. David Maslankas fjerde symfoni ble fremført i Olavshallen, med et sterkt utvidet orkester. Og vi krabbet opp til en fin sjuende plass i NM. Takket være NMFs dirkte overføring av konkurransen, fikk Maslanka selv både se og høre KoKos framførelse, noe som vakte begeistring hos den amerikanske maestroen.
Showkonserten i november dette året var høydepunkter fra den verdensberømte musikalen Chess, noe publikum satte stor pris på. Det viste seg også at vår tradisjonelle Julenatt-konsert i Greverud kirke lille juleaften virkelig begynte å få tak på publikum.
NM-innsatsen i 2012 brakte oss ned i 1. divisjon igjen. 9. plass i eliten var en liten strek i regningen. Dette var også Sverre Olsruds siste NM-konkurranse sammen med oss - og samarbeidet med Sverre ble avsluttet med en fantastisk sommerkonsert der operasangerne Gunda Marie Bruce og Kjetil Støa som solister.
Så skulle KoKo ut å lete etter sin nye kunstneriske leder. Hele 18 søkere meldte seg, og vi bestemte oss for å prøve ut fire av dem i løpet av sesongen 2012-2013. Det unge talentet Martin Olsen dirigerte Eventyrkonsertene, Robert Solberg-Nilsen dirigerte showkonserten, Maria Molund tok hånd om en magisk Julenatt, og Pål Wilhelm Magnussen ledet KoKo gjennom en strålende sommerkonsert, der Per Vollestad tolket Erik Byes viser og med skuespilleren Thor-Inge Gullvåg som tekstleser. Denne sesongen engasjerte KoKo Rune Halvorsen som NM-dirigent, et grep som ga stor suksess i 2009. Og selvsagt leverte Rune igjen. Seier i 1. divisjon og opprykk blant landets 10 beste ble resultatet. 
10. juni vedtok styret å engasjere Maria Molund som ny kunstnerisk leder for minimum tre år.
I hele perioden fra 1992 har korpset valgt musikk som har gått fra den ene ytterlighet til den andre. Fra spesialarrangerte "show-låter" til moderne norske samtidsklanger. Dette er en kombinasjon som har vist seg å være heldig for orkesterets musikalske utvikling.
Søk
Driftes av Styreportalen AS