Til topps i 1. divisjon!

Kolbotn Konsertorkester gikk helt til topps under Norgesmesterskapets 1. divisjon i Trondheim i helgen.
Dermed er Follo-distriktet sikret et norsk elite-divisjonskorps i 2020.

Kolbotn Konsertorkester spilte to verk som falt i smak hos dommerne - «Drawings» av Åse Hedstrøm og «Symfoni nr.2» av John Barnes Chance. Kolbotn Konsertorkester gjør dermed comeback blant Norges ti beste janitsjarkorps i 2020 - etter å ha tilbrakt de siste 6 årene i 1. divisjon.

Konsertorkesteret presenterte et helt nytt verk av Åse Hedstrøm. Stykket ble bestilt av nyMusikk Østfold i 2018 og dette er visst nok første gang en norsk kvinnelig komponist er representert i Norgesmesterskapet fra amatørkorps. Komponisten var selv til stede i Olavshallens store sal under konkurransen og var svært fornøyd med framførelsen.

Du må hilse musikerne og dirigent Rune Halvorsen å si tusen takk for en fantastisk presentasjon av musikken min, sa hun etter at konsertorkester hadde forlatt scenen.

Kolbotn Konsertorkester oppnådde 93.5 poeng under konkurransen - og slo Bjergsted Blåseensemble fra Stavanger med et halvt poeng. Neste år skal altså konsertorkesteret knive med de aller beste amatørkorpsene i Norge. Det blir en stor og spennende utfordring.

Av: Trond Erikson